HSF har mistet en leder af de sjældne

Mindeord:

Per K. Rasmussen, mangeårig leder i Hornbæk SF, er død. Alt for tidligt blev en leder af de sjældne taget fra os.  En leder, der favnede bredt og ikke sagde nej til en opgave, hvis det kunne gavne HSF.

Årgang 1959’ere skal ikke herfra så tidligt, men det skete desværre i Pers tilfælde.

Med Pers død står Hornbæk SF med problemer.

For ingen af lederne i HSF har det store netværk, det store kildenet og den store berøringsflade, som Per havde.

Per var klar med hjælpende hænder til det hele. Og det ikke blot i idrætslig eller HSF-regi. For kunne man hjælpe med aflastning for en ung mand, der havde lidt hjælp behov, sagde Per – og Karen Marie – selvfølgelig ikke nej, og den glade dreng fik sammen med Per mange uforglemmelige oplevelser. At hjælpe, hvor der var behov for det, var for Per en ganske naturlig ting.

Per var HSF’er om en hals. Og var med til i 1977 at vinde det jyske mesterskab i ynglinge A-fodbold. Som målmand i en trup, der stadig samles til jubilæer. I år skulle holdet45 år efter triumfen  på udenlandstur, men det bliver desværre uden Per om turen i det hele taget gennemføres.

Per v ar også en aktiv herre, da Randers Freja FC i 2002 havde spillet fallit og var tæt på at måtte dreje nøglen. Med bl.a. Per K. i en arbejdsgruppe og en af dem, der først luftede ideen om en fodboldoverbygning, gik det kun fremad siden Randers FC’s fødsel i 2003. Hvordan det er gået siden, ved enhver fodboldinteresseret. Randers FC er nu kendt over alt i international fodbold.

I HSF lagde han tidligt støvlerne på hylde, men påtog sig i stedet lederopgaver og sad i utallige år og ved sin alt for tidlige død i fodboldudvalget og var i en overgang fodboldafdelingens repræsentant i hovedbestyrelsen.

Da Per og det stærke ynglingehold vandt JM i 1977, var faciliteterne i HSF ikke nær den standard, der nu er bygget på Gl. Viborgvej. Et idræts- og kulturcenter, som Per i forberedelsesfasen brugte megen tid på. Og da det stod færdigt, besøgte han de fantastiske og længe ventede forhold så tit, det var muligt.

Per fulgte med i alt i HSF – og var sikker mand som tilskuer ved alle førsteholdets kampe.

Nu skal man ikke mere møde ham ved pølsevognen før, under eller efter kampene – og ”Charlie” og ”Stadser”og den øvrige stamkundekreds er blevet en stor personlighed og sjov og livsglad ven fattigere.

Per blev alt for tidligt taget fra os. Vi kommer til at savne ham, men vort savn er for intet at regne i forhold til, hvad Karen Marie og den øvrige familie har måttet sige farvel til.

Æret være Pers minde.

 

På vegne af Hornbæk SF
Poul Joe Kristensen

Medlem af fodboldudvalget

……………