Han var manden bag både banko-succes og Hornbæk-hal

Den tidligere hovedformand i Hornbæk SF Poul Sunesen fik sat tydelige aftryk i Hornbæk-området

Dødsfald:

Han stammede fra Grenaa, og det var ikke lige at læse i kortene, at han undervejs i livet skulle blive kendt og særdeles respekteret som en særdeles ihærdig og utrættelig idrætsleder og i en periode hovedformand i Hornbæk SF. En periode, hvor han kombinerede arbejde – Sunes Bodega – og fritid – Hornbæk SF – i så stort omfang, at familien i perioder måtte undvære ham. 

For havde han sat sig noget for og engageret sig i et eller andet- ja, så blev han ved, til han nåede til bunds i sagerne eller fik udbytte af sine anstrengelser. Her tænkes bl.a. på bankosamarbejdet og hallen i Hornbæk.

Poul Sunesen var en leder, der ikke tog et nej for et nej. Og aldrig gik af vejen for at gå forrest i de kampe, der skulle udkæmpes. Spørg bare den generation, der kan huske banko-krig og -samarbejde for 40 år siden. Med i hukommelsen står også hans kamp for en hal i Hornbæk.

Både banko og halplaner blev en succes og endte lykkeligt. Begge steder med ”Sune” i hovedroller.

I næsten 40 år kastede bankosamarbejdet et pænt årligt overskud af sig. Det blev fordelt blandt de seks klubber i samarbejdet (Freja, KFUM Vorup FB, DB, Kristrup og HSF).

Det er tydeligt for enhver, at Poul Sunesen og en anden HSF-leder, afdøde Jens Chr. Hansen havde ret, da de samlede de nævnte klubber til samarbejde og stoppede krigen på gevinststørrelser og omfanget af dyr annoncering.

 

Sune blandede sig i kommunalvalg

I kampen for en hal var Poul Sunesen også utrættelig. Politikkerne blev bombarderet med henvendelser, og HSF’ere med en god hukommelse mindes endnu et kommunalvalg, hvor en fremtrædende politiker havde belavet sig på ikke at blive genvalgt. Poul Sunesen gik på banen og lovede ja nærmest garanterede den lokale politiker så mange stemmer, at han ville blive genvalgt. Til gengæld skulle politikeren så stemme for og arbejde for en Hornbæk-hal.

Resten af denne artikel er Pouls version, som han yndede at fortælle.

De første prognoser var ikke lovende for politikeren, der var på vej hjem og sikker på, at chancerne for genvalg var borte. Han havde dog gjort regning uden Sunesen, og da stemmetallene fra især vestbyen tikkede ind, var der så mange for politikerne uventede stemmer fra valgsteder i vestbyen, at genvalget var sikret.

Siden 1961 havde man snakket og ønsket hal i Hornbæk. I 1983 blev en hal i Hornbæk pillet af det kommunale budget. Så blev Poul Sunesen stiktosset og gik i krig. I september 1986 kunne han som hovedformand i HSF byde indenfor i Hornbækhallen placeret ved skolen.

 

Sune: Sprudlende humør og skøre påhit

Poul Sunesen var i en lang årrække selvstændig erhvervsdrivende, herunder i en periode ejer af Sunes Bodega. Han var en habil håndboldspiller og nåede heldigvis at spille mange kampe i den nye skolehal.

I omklædningsrummet var stemningen altid høj, ikke mindst grundet Pouls sprudlende humør og skøre påhit. Og opvarmningen – den nåede man aldrig rigtig til. Det var heller ikke helt udelukket, at 3. halvleg blev afviklet på Pouls hjemmebane, Sunes Bodega.

 

Æret være Pouls minde.

 

/Hornbæk Sportsforening