Esport & Bevægelse – Samarbejde med DIF

De næste 5 uger har vi i HSF esport sagt ja til at være med i et pilotforløb med ’Esport & Bevægelse’ – et initiativ fra Danmarks Idrætsforbund og Center for Ungdomsstudier.

Betyder det, at computerspillet er lagt på hylden, og vi nu bliver til en fitnessklub? Nej, selvfølgelig ikke! Men vi har sagt ja til – på forsøgsbasis – at have fokus på bevægelse til en fast del af esportstræningen.
De næste 5 esports-træninger i HSF esport vil derfor alle inkludere indslag, hvor vi er oppe af stolene og laver fysiske aktiviteter med gamerne. Fordi bevægelse er skadesforebyggende, clearer hovedet inden en kamp, og styrker holdånden blandt gamerne. Og, nå ja, så er det jo i øvrigt sundt at røre sig.
Esport & Bevægelse er et initiativ under Danmarks Idrætsforbund (DIF). Projektet har til formål at sikre, at den foreningsbaserede esport forbliver en sund, sjov og skadesfri aktivitet, og med hjælp fra danske esportstrænere og ledere er der udarbejdet en række anbefalinger til, hvordan Esport & Bevægelse kan tænkes sammen. Find dem vedhæftet. Det er disse anbefalinger, vi vil følge i pilotforløbet.
Hvis det er muligt, vil medarbejdere fra DIF og Center for Ungdomsstudier gerne høre, hvad I synes om initiativet, og sig derfor gerne til, hvis de må kontakte jer.